Известие

Collapse
No announcement yet.

Jetronic замяна с Motronic MP3.1

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Jetronic замяна с Motronic MP3.1

някой правил ли е тази манипулация на 1,7 8 клапана и какви са предимствата.
    alfa 33 1,7 IE 89гд.[SIGPIC]
    alfa 33 1.7 IE 92гд.
    alfa 166 2.4jtd 02гд. 150к.с.
    lancia delta 1.9td 99гд.

Motronic MP3.1 е без дебитомер, което е подобре когато си с газова уредба. Първо трябва да си намериш маховик сас зъби за датчика на коляновия вал.
    В момента и аз мисля да правя тази манипулация. Имам Motronic MP3.1 комплект и карб. Делорто също комплект и чудя кое да сложа.
    ALFA ROMEO 33 1.7 IE с климатикsigpic

Comment

Зависи какво искаш!
      С инжекциона е по-икономична, но с карбураторите върви като луда!
      Каквото и да сложиш, имаш ли газова, не очаквай добра работа на бензин!
      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

какви са предимствата на motronika
        alfa 33 1.7 IE 92гд.
        lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

Колега аз се занимавам сега точно с инсталации не точно с вьпросните от теб но следващите 3 дена сьм свободен даи да се видим може да сьм ти полезен или звьнкаи 0899470227
          Алфа Ромео 33 със сърце от 145-1.7 16v ,33-1.7 16v Imola, 33-1.7 8v, ex33-1.8тд
          155 2.0 16v 150hp Super
          146 1.9 jtd fl

Comment

Първоначално публикувано от becksalfa Покажи съобщение
            какви са предимствата на motronika
            Нали ти писах, или меи нямаш доверие?
            Пак ще го кажа. Мотроник МР3.1 е много по-ново поколение инжекцион от Джетроник, подлежи си на диагностика, няма делко (в пъти по добро запалване) и няма дебитомер (при каране на газ създава по-малко проблеми).
            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Зависи какво искаш!
              С инжекциона е по-икономична, но с карбураторите върви като луда!
              Каквото и да сложиш, имаш ли газова, не очаквай добра работа на бензин!
              Тука си силно в грешка Кола с 4 дросела няма как с карбове да е по добре отколкото с инжекцион - доказано многократно За справка и Боби 33 може да ти потвърди
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                Нали ти писах, или меи нямаш доверие?
                Пак ще го кажа. Мотроник МР3.1 е много по-ново поколение инжекцион от Джетроник, подлежи си на диагностика, няма делко (в пъти по добро запалване) и няма дебитомер (при каране на газ създава по-малко проблеми).
                имам ти доверие,но видях ,че няма такава тема и все пак лесно ли става замяната ,какво ми е нужно.това че подлежи на диагностика разбрах и също може чип да се сложи ако не се лъжа.
                alfa 33 1.7 IE 92гд.
                lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                  Тука си силно в грешка Кола с 4 дросела няма как с карбове да е по добре отколкото с инжекцион - доказано многократно За справка и Боби 33 може да ти потвърди
                  Може!
                  Не мога да споря, защото не съм имал с карбове, но съм карал и вървежа е осезателно по-добър.
                  Все пак, ако карбовете бяха по-добрия вариянт, нямаше да слагат инжекциона!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Може!
                    Не мога да споря, защото не съм имал с карбове, но съм карал и вървежа е осезателно по-добър.
                    Все пак, ако карбовете бяха по-добрия вариянт, нямаше да слагат инжекциона!
                    Така е когато инжекциона е насран така става ма ако е както трябва ...
                    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                    sigpic
                    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Моя е насран и осран и съм пристрастен!
                      Вече искам карбуратор като на 1.2, а останалото ще го направя.
                      Ебаси Боша!
                      Със стария никога не съм имал такива проблеми!
                      Не съвсем!
                      Катъра не е гръмнал до сега, а Алфи, ако не гръмнеше поне след 10-12 мионути, зьначи не е той

Comment

айде мнения,нещо не ви е интересна тази тема.
                        alfa 33 1.7 IE 92гд.
                        lancia delta 1.9td 99гд.

Comment

Какво толкова има да се говори ,мотроника е по добър от джетроника само от това че няма делко,дебитомер и подлежи на диагностика,спестяваш се доста неприятности които могат да се получат.
                          вече без Алфа,но да видим до кога!

Comment

джетроника е по-скоро като електронен карбуратор. имаш механичен дебитомер имаш и дистрибуторна капачка и клапан за студен старт.
                            при мотроника имаш бездистрибуторно запалване което се контролира директно от компютъра, имаш и машинка за регулиране на празния ход. тук обаче по никакъв начин не се мери количеството влизащ въздух. разчита се единствено на горивните карти и се прави корекция по температурните сензори и ламбда сондата.
                            ако питаш мен, и двата са гадни и отдавна им е минало времето. инжекторите и в двата случая са вързани на фул груп, икономията на гориво е относителна и вредните емисии са... някъде там
                            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              джетроника е по-скоро като електронен карбуратор. имаш механичен дебитомер имаш и дистрибуторна капачка и клапан за студен старт.
                              при мотроника имаш бездистрибуторно запалване което се контролира директно от компютъра, имаш и машинка за регулиране на празния ход. тук обаче по никакъв начин не се мери количеството влизащ въздух. разчита се единствено на горивните карти и се прави корекция по температурните сензори и ламбда сондата.
                              ако питаш мен, и двата са гадни и отдавна им е минало времето. инжекторите и в двата случая са вързани на фул груп, икономията на гориво е относителна и вредните емисии са... някъде там
                              А дали??? на 1.7 16 в си има и палец и дистрибуторна капачка на мотроник ML4.1

Сега като се зачетох видях,че става въпрос за Motronic от 1.5 ,който наистина е бездистрибуторен.
                              Last edited by firedragon; d.m.y г., 14:39. Основание: Хронична идиотия и недоглеждане
                              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Working...
                              X